Pages

28.4.2010

Nettikauppoja osa 1: New Look

Heipä hei ja ihanan keskiviikkopäivän iltaa!
Tänään on ainakin täällä eteläisessä Suomessa saatu nauttia kauniista auringonpaisteesta. Olo on ollut mitä energisin, jopa niin energinen, että onnistuin mokaamaan yksien vaivaisten mokkapalojen teon... Siksipä keskitänkin jäljelle jääneen energian siihen mitä parhaiten osaan, eli mielipuolisen vapaaseen kirjoitteluun!

Koska blogini käsittelee nettiostamista, ajattelin tehdä postauksia myös vaatenettikaupoista, koska niihinkin olen riippuvuussuhteen kehittänyt. En yritä leikkiä muotibloggaajaa tai kyllästyttää ketään kuoliaaksi jokaviikkoisilla haavevaatekollaaseilla, vaan kertaan kokemuksiani, jotta tuhlaamisesta aiheutunut morkkis vihdoinkin hellittäisi. Nimim. käväisin tänäänkin vain nopeasti Lindexillä...

Ensimmäisenä käsittelyyn pääsee yksi uusimmista tuttavuuksista.



New Look on englantilainen vaateketju, jolla on myymälöitä ympäri maailmaa, aina Bahrainissa ja Saudi-Arabiassa asti. Suomeen ketju ei ole vielä rantautunut, lähin New Look -myymälä löytyy Puolasta, mutta onneksi kyseisellä puljulla on erittäin näppärä nettikauppa, joka toimittaa tänne synkkään pohjolaan asti.

Ensin luulin New Lookin olevan puuterinväristen röyhelömekkojen mekka, mutta hieman asiaa tutkittuani tämä Focus on Fashion -blogista saatu käsitys mureni. (En siis millään muotoa syytä Sallaa harhaanjohtamisesta, vaan oli omaa tyhmyyttäni ajatella näin yksioikoisesti. Pardon me.) Tarjonta seuraa muodin virtauksia siinä missä muidenkin kauppojen mallistot, joten ei kannata antaa tylsähkön etusivun hämätä.

Erityismaininnan ansaitsee mielestäni New Lookin neulepuoli, joka löytyy valikosta nimellä "Knitwear". Eri malleja ja väriyhdistelmiä löytyy vaikka millä mitalla. Myös hameissa ("Skirts") löytyy, mutta kannattaa muistaa, että brittien mielestä minin kuuluu todellakin olla lyhyt.

Mikä monia nettiostamisessa askarruttaa, on oikean koon valitseminen. Itse olen 38-40 kokoinen, ja brittikaupoissa koko 14 osuu useimmiten oikeaan. Ainoastaan yksi t-paita oli hieman tiukka, mikä saattaa johtua napakasta mallistakin. Jokaiselta itseään kunnioittavalta nettikaupalta löytyy myös oma kokotaulukointi. New Lookilla se näyttää esimerkiksi tältä:


Itse olen oppinut valitsemaan oikean koon kantapään kautta, tilasin kerran esimerkiksi liian isot kengät ja palautusrumban jälkeen niille tuli 20 euroa lisähintaa. Kyseessä eivät olleet mitkä tahansa kengät, joten olin valmis tämän kaiken kestämään, mutta oikeasti kannattaa malttaa mielensä ja vähän mittailla omaa kroppaansa sekä silmämääräisesti että ihan siihen tarkoitetun numeroidun nauhan kanssa. Omistan pari vaatetta myös koossa 16, mutta vyötärövyöllä niistäkin saa ihan käyttökelpoiset. Tämä riippuu tietysti mallista, vartalonmyötäiseksi tarkoitettu mekko ei näytä hyvältä päällä jos se on liian suuri.

Sitten siihen kaikista tärkeimpään asiaan - vad kostade det? Minä tilasin New Lookista kaksi hametta, topin ja neuletakin eli yhteensä neljä (4) tuotetta, jotka toimitettiin lähipostiin parin viikon kuluessa £5 toimitusmaksulla. Suhteellisen huokeaa mielestäni, vaikkei tietenkään ihan ilmaista. Tuotteiden hinnat liikkuvat yleensä 10 punnasta ylöspäin ja mielestäni hinta-laatusuhde on kohdallaan. Ja mikä parasta, maksaessa voi käyttää PayPal-tunnusta, joka kannattaakin ehdottomasti hankkia.

Mikäli New Lookin tarjonta iskee, suosittelen lämpimästi tilaamaan sieltä. Toimitus on melko nopeaa ja kaupan kanssa voi asioida turvallisin mielin. Tietysti netissä maksaminen on aina riski, mutta mikäpä elämässä olisi täysin riskitöntä? Luottorajoja en suosittele kenenkään paukuttelemaan sillä velkavankeus voi olla ankeaa. Jos talous kestää pienen tuhlaamisen, niin let's face it, netistä ostaminen on helppoa ja hauskaa. Se on lähes zeniläisen rauhallista shoppailua ilman tunkeilevia myyjäneitejä.

Mielipiteitä tästä postauksesta tai vaatenettikaupoista yleensä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti