Pages

20.5.2010

Kesätuoksuni 2010

Rakastan hajuvesiä, mutta käytän niitä todella kitsaasti, sillä pelkään niiden loppuvan. Oikeasti olisi realistisempaa pelätä hajusteiden pahaksimenoa kuin loppumista, sillä omistan tälläkin hetkellä seitsemän eri tuoksua, joista yksikään ei ole kulunut alle puolen välin... Ristinsä kullakin.

Seuraavaksi esittelemäni tuoksu oli täysin spontaani ostos, sillä minä en (todellakaan!) olisi tarvinnut uutta hajuvettä kokoelmaani kartuttamaan. Ensin tuoksuttelin Emotionissa Naomi Campbellin nimikkovesiä, mutta myyjän suosituksesta ajauduin haistelemaan tarjouksessa olevaa Escadan kausituoksua. Tämän täytyikin olla kohtalon sanelemaa, sillä olen inhonnut lähes järjestään kaikkia Escadan hajuvesiä ennen tätä. En kehdannut avautua myyjälle inhostani, vaan suihkautin kiltisti Marine Groovea sekä vieressä ollutta Burberryn Britia testipaperille ja jatkoin myymälässä kuljeksimista.

Aluksi strategiani oli heittää testipaperi salaa nuuhkaisematta roskikseen, mutta jostain syystä annoin tuoksujen laskeutua. Haistoin niitä parin minuutin kuluttua, ja kulmakarvani kohosivat korkeasta otsastani huolimatta hiusrajaan asti, kun tajusin, että hajuaistiani hiveli Burberryn sijaan Escada! Ei voi olla totta. Tuo ällön pisteiliäistä lemuistaan tunnettu Escada oli kuin olikin onnistunut luomaan tuoksun, joka sopi jopa minun valikoivalle nenälleni.


Olin niin hämmentynyt, että parveilin loppuajan tarjouspöydän ympärillä tuoksuttelemassa Marine Groovea. Totta se oli, minä ihastuin Escadan kausituoksuun ensimmäistä kertaa elämässäni. Eihän siinä muu auttanut kuin kiikuttaa iloisen värinen paketti kassalle, vilauttaa S-Etukorttia ja kuunnella omantunnon epätoivoista huutelua seuraavana päivänä käyttötilin saldoa tarkistaessani... Welcome to my life.

Olen äärimmäisen huono kuvailemaan tuoksuja, mutta mielestäni Marine Groove jatkaa Escadan tuoksujen linjaa uskollisesti, mutta pehmeämmin kuin aiemmin. Tuoksu on raikkaan hedelmäinen ja melko kevyt, mutta itselleni yksi suihkaus riittää hyvin. En ole niitä tyttöjä, jotka suihkivat kaulaan kolme, ranteisiin kaksi ja korvien taakse vielä pari hajupommia. Kun hygienia on kunnossa, hajuvesi antaa kivan loppusilauksen, muttei mielestäni saa dominoida koko olemusta. Haluan, että ihmiset muistavat minusta ensisijaisesti esimerkiksi kivan luonteen, eikä että "se haisi ihan hirveesti hajuvedeltä". Näitäkin ihmisiä nimittäin on.

Jos joku ei ole vielä kesätuoksuaan löytänyt, suosittelen nuuhkaisemaan Escadaa, vaikka kyseisen brändin fani ei niinkään olisikaan. Marine Groove on nuorekkaampi kuin Burberryt, joiden kohderyhmäksi arvioisin karkeasti sanoen yli 35-vuotiaat, ja leikkisämpi kuin lempparini Christina Aguilera, muttei yhtä pisteliäs ja vahva kuin Tommy Girl, josta olen saanut elinikäiset traumat.

Emotionissa oli asiakasomistajatarjouksessa 30 millilitran pullo ja hinta oli tuolloin 30 euroa ja risat. En silti suosittele ottamaan minusta mallia: oli harvinaisen typerä siirto mennä ostamaan Marine Groove ilman hintavertailua, FragranceX:ssa kun 50 ml hinta olisi ollut 36€. Minä en tosin 30 milliä isompaa pulloa saisi käytettyä koskaan loppuun, joten turha kai on menneitä murehtia, mutta toivottavasti jollakulla toisella on enemmän harkintakykyä ostopaikan valinnan suhteen.

Ensi kesänä aion siis tuoksua Marine Groovelta.
Miltä sinun kesäsi 2010 tuoksuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti