Pages

1.6.2010

Älä jätä kesätukkaa! (Aurinkosuojavinkkejä hiuksille)

Jipii!
Täällä päässä häärää iloinen tyttö, jonka mieli on yhtä aurinkoinen kuin sääkin. Ja kerrankin tämä lausahdus ei ole sarkastinen.

Auringosta puheen ollen:
Kaikenmoiset UV-säteet lämmittävät kesäpäiviämme ihanasti, mutta hiuksille paahde tekee vain hallaa. Säteet hajottavat väripigmenttiä, jolloin tummalle hiusvärille käy samalla lailla kuin useaksi vuodeksi ikkunan alle unohtuneen istuintyynyn kukkakuvioille - ne haalistuvat.

Auringonpaiste ei ole vain tummatukkaisten ongelma, vaan lähes suuremmassa "riskiryhmässä" ovat blondit. Monella on tapana vaalentaa kevään korvalla kuontaloa ihanan kesälookin toivossa, jolloin hius joutuu armottomien vaalennusaineiden uhriksi. Kun tähän lisätään vielä rasittava UV-säteily, saattaa syksyllä edessä olla tukanleikkuu, mikäli hiuksia ei hoideta oikein.  

Toisinaan ei edes perusteellinen hiustenhoito fledaa pelasta, jos hiukset on ns. blondattu puhki. Jos tukka on ollenkaan tärkeä, kannattaa konsultoida asiantuntijoita. Mikäli budjetti antaa myöten, olisi suotavaa antaa eksperttien hoitaa blondauskin, sillä kampaamoissa voidaan käyttää miedompia hapetteita kuin ruokakaupoissa myytävissä kotiväreissä. Oma hentoinen hiuslaatuni suuttuu käsittelyistä helposti, joten olen joutunut jo kerran leikkaamaan polkkatukan kesken kasvatusvaiheen, koska latvat olivat yhtä höttöä. Ja minä sentään vaalensin kutrini kampaajalla... Missä oli maltti kun sitä olisi tarvittu?

Rannalle mentäessä kannattaa pitkä tukka kiepsauttaa nutturalle tai vaihtoehtoisesti letittää koko komeus niin, että etenkin latvat jäävät esimerkiksi hatun tai huivin alle piiloon. Lisäksi kauppojen hyllyt ovat tähän aikaan vuodesta pullollaan aurinkosuojatuotteita myös hiuksille, joten mikäli se nykyinen hoitoaineputeli vetelee viimeisiään, mielestäni olisi viisasta valita seuraavaksi tuote, joka sisältää sekä lämpö- että UV-suojan.

Päivän "Kuulostanpa asiantuntevalta, hih!" -leikit on nyt leikitty, joten seuraavaksi hieman kuvasaastetta. Oman kamerani laturi on edelleen teillä tietämättömillä, mutta onneksi avo oli jättänyt oman pokkarinsa kämpille.

Kävin tänään vähän kaupoilla, vaikka ei periaatteessa varaa olisi, mutta kun äiti ja sisko kerran pyysivät, niin olihan sitä nyt sisäinen tuhlailija pakko päästää vähän humputtelemaan... Krrrhhmm.

Seuraavan kuvasarjan aiheena on siis Näin pelastan vaaleat kutrini auringon tuhoilta, toivottavasti.

Kuvissa esiintyy myös jo kauan aikaa sitten ostettuja juttuja, mutta tänään ostamieni tuotteiden perään liitän ostopaikan ja hintatiedot.

Tangle Teezer


Hentoa ja kaunista tukkaa kannattaa vaalia, jos sellaisen riemukseen omistaa. Hyvä hiusharja lienee yksi tärkeimmistä hiustenhoidon tukipylväistä, sillä polkkatukka ja sitä pidemmät hiusmallit vaativat ainakin minun kohdallani harjausta useita kertoja päivässä, ellei tukka ole kiinni. Tällä hetkellä vannon pinkin Tanglen Teezerin nimeen, josta olisi varmasti iloa myös supertuuheaa ja -pitkää hiuskruunua kantavalle ystävälleni. Eripituiset muovipiikit ovat erittäin hellävaraiset ja selvittävät takut suit-sait-sukkelaan.
TT:n voi tilata muun muassa täältä ja tietoa jälleenmyyjistä löytyy tuolta.


Paul Mitchell Super Strong Liquid Treatment


Mitchellin Paul on kehittänyt nestemäisen hoitoaineen, joka lupaa vahvistaa hiusta ja suojella sitä ulkoisilta (näkymättömiltä) uhkilta. Pullo on luonnonsuojelijoiden iloksi ponnekaasuton, mutta valitettavasti korkista pohjaan asti pelkkää muovia, tuskin edes kierrätyssellaista.
Kun kyseistä suihketta kehuttiin ensin More To Love'ssa, seuraavaksi huomasin etsiväni tätä ihmeainetta Stockan PM-hyllyltä. Vaikka tuote oli melko hintava (Suomessa Tigin tuotteita kalliimpi), se on onneksi lähes jokaisen pulittamani euron arvoinen! Tukka tuntuu vahvemmalta, mutta aine ei selvitä takkuja, joten ainakin tämän pörröpään oli hankittava suihkeen seuraksi tehokas hoitoaine. Silikoneja INCIstä löytyy lisäksi useita, mutta itse en ainakaan tätä päänahkaani suihkuta. 
Putelin etiketissä luvataan tärkeimpänä pointtina pitämäni UV-suojan lisäksi tukan vahvistuvan jopa 60 prosenttia ensimmäisen käyttökerran jälkeen, mutta skeptikkona minua lähinnä nauratti tämäkin markkinamiesten räätälöimä lupaus.


L'Orèal Serie Expert SOlar Sublime


 HairStore 19,50 €

Hoitonaamio, jonka luvataan korjaavan jo auringossa vaurioituneita hiuksia ja antavan UV-suojaa.
Makean hedelmän tuoksuinen mömmö houkuttelisi syöksymään tältä istumalta hiuspesulle, mutta joudun odottamaan tuotteen testausta ainakin pari päivää.


Aussie Miracle Frizz Conditioner


Kicks 9,90 €

Vaikka ulkomailla Aussien hinnat ovat naurettavan paljon halvempia kuin täällä, en silti menisi nurisemaan Suomenkaan hintatasosta! Mikäli Miracle Frizz -hoitoaine toimii yhtä hyvin kuin saman tuoteperheen Remedy, omistan nyt 250 millilitraa erinomaista poishuuhdeltavaa hoitoainetta.
Ei suojele ulkoisilta haittavaikutuksilta, mutta lupaa rauhoittaa vallattoman kesäpörrön.

PS. Hyvää kesäkuun ensimmäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti